Kukat juhlissa

Kukkien merkitys juhlien koristeena

Kukkakoristeet kuuluvat lähes jokaiseen juhlaan. Oli kyseessä sitten eläkkeelle jäänti, rippijuhla, syntymäpäivä tai muu arvokas ja mieleenpainuva tapahtuma. HOK-Elanon kukkasitomo tekee toiveidesi mukaiset kukkakimput niin arkeen kuin juhlaankin.
 

Syntymäpäiväjuhlien kukkakoriste

Syntymäpäiväjuhliin kukkakoristeita suunniteltaessa olisi tärkeä huomioida päivänsankarin persoona ja mahdollinen juhlien teema. Tasavuosia täyttävälle näyttävä korkea asetelma buffetpöytään tai vaihtoehtoisesti kahvipöytään matala pitkänomainen asetelma.

Syntymäpäiväsankarin juhlakimppu kruunaa juhlan!

Asetelma kannattaa tehdä märkäsieneen jolloin se on kestävä ja helppohoitoinen. Lastenkutsuilla vain mielikuvitus on rajana kukkakoristeita tehtäessä. Myös kukissa voidaan valinnat tehdä kutsujen teemaa noudattaen.

Vinkki juhlien vieraille: myös lapselle iloinen yllätys on teemaan sopiva onnittelukimppu!
 

Valmistujaisissa kukkakoristelu on hyvä valita juhlatilan mukaan

Valmistujaisissa kukkakoristelu kannatta valita tukemaan muuta kattausta. Värit vaihtuvat vuodenaikojen ja valmistujan mieltymysten mukaan. Keväällä valmistuvalle valitaan usein herkkiä pastellisävyisiä kukkia asetelmiin ja kimppuihin.

Valmistuvalle yleensä tuodaan ruusu tai juhlakimppu onnittelujen ohella

Juhlijan on hyvä varata riittävä määrä korkeita maljakoita vieraiden kukkatervehdyksiä varten.
 

Hääkimppu kruunaa morsiuspuvun

Hääkukat on hyvä suunnitella hyvissä ajoin kukkavärien tai lajikkeiden miettimisellä. Jos suunnittelu tuntuu itse vaikealta, ammattitaitoiset floristimme auttavat mielellään.

On tärkeää, että hääkimppu sopii täydellisesti kruunaamaan kokonaisuuden hääpuvun, meikin ja kampauksen kanssa. Sulhasen rintakukka tehdään yleensä sointumaan morsiuskimpun kanssa. Näin hääparistä muodostuu kaunis kokonaisuus.

Hääkoristelu noudattaa valittua juhlateemaa

Juhlapaikkaan tulevat koristelut noudattelevat usein häihin valittua väriteemaa. Hääjuhlien koristeina käytetään erilaisia köynnöksiä, asetelmia, kimppuja ja yksittäisiä kukkia aseteltuina maljakoihin.